Tips Sup Board Kopen, Alle Q&a Op Een Rij

Published Nov 13, 20
5 min read

Sup Board Kopen - Test De BesteVoornamelijk PVC met drop-stitch technologieharde materialen zoals composiet, glasvezel en carbonMinder stijf en hard als een hardboard supVeel stijver en harder als een opblaasbaar supboard Minder als een hardboard. Dit komt voornamelijk doordat eenhardboard sup harder en stijver isen meer glijdt over het waterBeter als een opblaasbare sup,doordat de sup’s stijver en harder zijn,glijd het board beter over het water heen.

De sup’s kunnen makkelijk in kleine ruimtesopgeslagen wordenJe hebt meer ruimte nodig voor het opslaan van het sup boardBij sommige modellen is dit mogelijkBij sommige modellen is dit mogelijkAfhankelijk van type boardAfhankelijke van type boardJaNee€ 449,-€ 900,-Ondanks dat opblaasbare sup boarden ook race, touring en windsurf sups in diverse maten hebben, zijn opblaasbare sup’s meer toegankelijk voor beginnende suppers dan voor gevorderde suppers (Bluefin).

Het is goed om te weten dat je ook bij de opblaasbare supboarden meer uitdagende boards hebt. Deze opblaasbare sup boards zijn dus zowel aan te raden voor zowel beginnende als gevorderde suppers, maar vooral voor beginnende. De hardboards zijn in totaliteit een stuk beter voor gevorderde suppers dankzij de stijfheid, snelheid, kwaliteit en stevigheid.

Kies Het Juiste Sup-board

Het is heel belangrijk om te weten voor welk doeleind je je sup gaat gebruiken. Je kan een sup voor op zee gebruiken, maar ook heerlijk op de hollandse plassen om een heerlijk tochtje te suppen. Voor iemand die begint met suppen is stabiliteit belangrijk en voor gevorderde suppers is snelheid weer belangrijker.

We hebben hier onder alle type sup’s op een rij gezet:Surf supboards hebben ten eerste meer rocker dan de race- en touringboards. Want wat is rocker precies? Als je je supboard op de grond legt dan zal het midden van het board de grond niet raken. Dit komt omdat de voorzijde/neus ronder loopt.

Daarnaast is voldoende rocker essentieel voor kort sturen en het snellere bochtenwerk Het geeft ook veel stabiliteit. Ook zijn de boards voor het SUP surfen korter, vaak tussen de 8″ en 10″. Nederland heeft een mooie kustlijn van wel 523km, waar surf suppers hun skills kunnen laten zien. Dankzij de komst van suppen kan een stuk gemakkelijker en ook in minder hoge golven, al het ultieme surf gevoel worden ervaren.

Beste Beginners Supboard - Onderzoek

Tips Sup board kopen, alle Q&A op een rij   Travelaroundwithme.comtravelaroundwithme.comMOAI allround 11' SUPmoaiboards.com · Op voorraad


Deze supboarden zijn vaak tussen de 10 en 11 feet lang. Deze supboarden zitten qua lengte tussen de surf, tour en raceboarden in. Deze zijn vaak korter en hebben minder volume dan de langere touring- en raceboards. De meeste recreanten kiezen voor een allround supboard. Hier is verre weg de meeste keuze in.

Deze supboards hebben meer volume dan race boards. De touring supboards hebben ook puntige voorzijdes. Hierdoor kost het minder energie om vooruit te komen. Ideaal om tochten mee te maken dus! Het voordeel ten opzichte van een raceboard is dat touring boards stabieler zijn maar toch snelheid kunnen maken. Deze supboards hebben vaak ook een bagage elastoel voorop waaronder je bijvoorbeeld een waterdichte tas kan bevestigen om diverse spullen mee te kunnen nemen.

Supboard kopen   Kopen & Advies   ISUPCENTERisupcenter.nlTips Sup board kopen, alle Q&A op een rij Travelaroundwithme.comtravelaroundwithme.com


Een groot voordeel voor mensen die vissen is dat ze met een touring supboard op plekken kunnen komen waar motorboten niet mogen of kunnen komen. Bekijk hier alle opblaasbare touring boards:De race supboards zijn extra lang en minder breed. Deze glijden dan ook langer door op het water. De lengte van de race supboards liggen vaak tussen de 12,6 en 14 feet in.

Blog - 5 Dingen Die Je Moet Weten Voor Je Een Sup Board Koopt

Belangrijk is dat je voldoende balans hebt. Hoe smaller het board des te lastiger het is om je balans te houden. Als je minder stabiel bent gaat het ten koste van je snelheid. Je bent namelijk meer bezig met het corrigeren van stabiliteit dan snelheid maken. Raceboards zijn vergeleken met andere boards een stuk smaller.

Een race supboard word voor de sport gebruikt, maar ook voor afstanden en touring voor gevorderden. Bekijk hier alle opblaasbare race supboards:Een elektrische sup pomp is handig, zo hoef je het werk zelf niet te doenDit is een 2 in 1 supboard. Ideaal voor beginnende suppers en windsurfers. Je kan hiermee suppen maar ook windsurfen.

Ideaal voor gezinnen om diverse watersporten te kunnen beoefenen. Bekijk hier de opblaasbare wind cross over supboards:Foil suppen is de nieuwste en meest unieke manier van suppen. Met een speciale foil wing en foil SUP vlieg je boven het water. Tot en met nu toe zijn foil sups alleen in hardboard varianten te verkrijgen.

Sup Board Kopen; Welk Model Past Bij Jou? - Tips & Adviezen

Bekijk hier onder alle foil sup boarden:Suppen (oftewel Stand Up Paddling) blijft in Nederland nog steeds groeien. Er zijn zoveel verschillende soorten stylen, kleuren en designs wat betreft supboarden. De vraag blijft voor jou nog steeds, welk supboard is geschikt voor jou? Welk supboard ga je kopen?Er zijn zoveel mogelijkheden en de keuze is zo ruim dat het erg moeilijk is om de juiste keuze te maken.

Deze aspecten hebben allemaal invloed op stabiliteit, wendbaarheid en snelheid. We hebben hier 3 vragen, deze 3 vragen zullen er voor zorgen dat je er achter komt welk supboard het beste bij jou past!Er zijn veel beschikbare lengtes. Je hebt lengtes van 8 feet (surfmodellen) tot wel 15 feet (race modellen).

De lengte en breedte heeft dus invloed op de snelheid en wendbaarheid van het supboard. Supboards die langer zijn en minder rocker hebben zijn vaak stabieler en in het algemeen sneller. De langere supboards kunnen daarnaast ook beter koers houden. Daarentegen kan je wel minder snel draaien en men je minder wendbaar met een smalle en lange sup.

Supboards Kopen? Ruime Keus!

Het draaggewicht kan per merk en type verschillen. De breedte van het supboard heeft veel invloed op de stabiliteit. Hoe breder het board hoe meer stabiliteit het board heeft. Hoe smaller het board hoe minder stabiel het board is. De meeste verkochte boards hebben gemiddeld een breedte van 30 tot 32 inch.

Navigation

Home

Latest Posts

Tips Sup Board Kopen, Alle Q&a Op Een Rij

Published Nov 13, 20
5 min read